No nyt kun Santun kunto on muuten saatu parempaan suuntaan, niin nyt on sitten ongelmat takajaloissa lisääntyneet.

Kesällä se ensimmäistä kertaa erään mökkireissun päätteeksi ontui toista takajalkaansa. Vaiva meni levolla (kotimatkan aikana) ohi, mutta vastaavaa ontumista on ollut jokusen kerran senkin jälkeen. Rokotusten yhteydessä (parisen viikkoa ennen tämän sydän-/keuhkorumban alkua) mainitsin noista ontumisista, ja lääkäri väänteli ja käänteli Santun takajalkoja oikein perusteellisesti. Mihinkään Santtu ei sanonut mitään ja jalat kääntyivät ihan normaalisti ilman mitään kummempia rajoitteita. Vasen lonkkanivel kuulemma rutisi jonkun verran, ja lääkäri epäili että siellä olisi jotain löysyyttä tai kulumaa, joka sitten välillä aiheuttaa kipua tietyssä asennossa ja sen jälkeen koira varoo sitä hetken aikaa, ennenkuin uskoo, ettei se koske koko aikaa. Puhetta oli kipu- tai nivellääkkeen syöttämisestä, mutta mitään tarkempaa ei vielä päätetty.

Viime viikolla jonain päivänä vielä silloin huonohkossa kunnossa ollut Santtu ontui jälleen noustuaan ylös pitkän makoilun jälkeen. Sen jälkeen kysyin lääkäriltä ohimennen mielipidettä jalasta. Hän väänteli jalkaa hieman ja sanoi, että vähän jäykemmältä se vasen jalka tuntuu, mutta tutkitaan tarkemmin kunhan saadaan nuo vakavammat vaivat jotenkin hallintaan.

Tänään tuo on sitten ontunut jälleen vasenta jalkaansa heti aamulla ja nyt myöhemmin päivällä. Aamulla liikkuminen normalisoitui ulkoillessa, nyt ontumista on näkynyt jo pidemmän aikaa Santun vaihtaessa nukkumapaikkaa ja -asentoa.

Täytyy toivoa, että muuten pysyy kunto hyvänä niin että voidaan sitten ensi viikon lääkärireissulla ottaa tuo ontuminen uudelleen esiin ja alkaa tutkia sitä. Ei sillä, että mitenkään riemuissaan ottaisin tuohon lääkesatsiin jatkoksi vielä kipu- tai nivellääkettä... Onneksi antibiootit sentään loppuvat tänään.