Hip hei hurraa! Kuvissa näkyi mustaa siellä missä pitääkin, ja valkoista siellä missä pitääkin! Siellä näkyi siis keuhkot, eikä mitään epämääräistä valkoista syheröä! Se tarkoittaa sitä, että keuhkoissa ei ole yhden yhtä kasvainta, ei pientä eikä suurta!

Saatte uskoa, että nyt on helpottunut olo.

Lääkärikin sanoi, että älyttömän hyvä juttu, että hän oli kyllä tosi huolissaan edellisten kuvien perusteella. Pienten arkistointiongelmien takia ei saatu edes vanhoja kuvia vertailtavaksi, mutta kyllä minäkin tuosta yksittäisestä kuvasta jo tajusin eron aiempiin. (Kyllä ne vanhatkin kuvat löytyivät hetken päästä, mutta ei niitä tosiaan tarvittu.)

Meinasin pois lähtiessä pillahtaa itkuun, kun olo oli niiiiiiiiiiiiiiin helpottunut. Sydänvaivoja pystyy kuitenkin tietyssä määrin lääkityksellä kontrolloimaan, kasvaimille ei niin vaan tehdäkään mitään.

No, jotain huonoakin: Kerroin Santun olleen viikonloppuna selvästi huonommassa kunnossa ja ontuneen paljon. Kerroin myös, että luulen sen johtuvan automatkasta, jolla tuon oli ihan pakko seistä melkein koko matka, kun ei päässyt etupenkille. Siinä jo sitten sovittiin nivel- ja kipulääkityksen aloittamisesta (kuvata ei kuulemma välttämättä tarvitse, kun vanhoilla koirilla nyt vaan tuppaa nuo nivelet kangistumaan), mutta ruvettiin kuitenkin vielä uudemman kerran vääntelemään jalkoja. Ja kas, pienen kopeloinnin jälkeen totesimme, että selkälihaksethan tuolla on aivan jumissa, ei mikään ihme että on ollut jäykkä ja ontunut! Eli ilmeisesti se autossa itsepäisesti seisominen etupää hieman takapäätä ylempänä pisti lähes koko otuksen aivan jumiin, mikä näkyi erityisesti matkan jälkeisinä parina päivänä. Hus pois nivellääkkeet ja tilalle 2-3 viikon kipulääkekuuri. Tilanteen parannuttua täytyy ottaa hierojalla käyttäminen vakavaan harkintaan.

Pääasia kuitenkin, että isoimmat vaivat on nyt selvitetty ja ne ovat jokseenkin hallinnassakin! Eikä uusia lääkärikäyntejäkään tarvinnut sopia. Joskus parin kuukauden päästä olisi hyvä käydä kontrollissa, mutta sekään ei ole mikään välttämättömyys, mikäli koira pysyy hyvässä kunnossa.

Niin tosiaan, kipulääkkeen lisäksi jatketaan toki edelleen sydän- ja nesteenpoistolääkitystä. Nesteenpoistolääkkeen määrää vähennettiin niin, että nyt annetaan yksi tabletti kolme kertaa päivässä. Mun vastuulle tuli tilanteen entistä tarkempi seurailu siten, että oman harkintani mukaan voin vähentää yhden kerran puolikkaaseen tablettiin tai jopa jättää yhden kerran kokonaan pois.

Yleisfiilis: ihan hemmetin hyvä!!!

P.S. Niin paitsi oli tosi kurja katsella, kun meidän hengaillessamme lääkärissä siellä oli ehkä mua vähän vanhempi nainen lopetuttamassa vanhaa cavalierkingcharlesinspanieliaan :( Olivat tulleet paikalle juuri ennen meitä, joutuivat meidän kuvauksen takia vaihtamaan kesken kaiken huonetta. Pari kertaa Santun kuvien valmistumista odotellessa näin naisen kävelevän huoneeni ohitse, ja lopuksi oltiin yhtä aikaa kassalla. Miten voikin ihminen olla niin itkuisen ja surullisen näköinen, naama aivan punaisena ja kyynelistä märkänä :( Itse täytyy tuon tilanteen koittaessa muistaa maksaa etukäteen, hulluksihan siinä tulee, kun rakas ystävä on juuri pistetty ikuiseen uneen ja itse rupeat kaivelemaan kukkaroa.